Onder de naam “Oikos®” is er sinds 1999 op ECOlonie een eigen lijn van bad- en huidoliën, douchecrèmes en etherische oliën ontwikkeld. Daarnaast worden er producten voor persoonlijke verzorging gemaakt en theemelanges en medicinale thee samengesteld. Ook maken we tincturen en hydrolaten van onze kruiden, die op ECOlonie worden gekweekt en geoogst. Vanwege hun bijzondere kwaliteit zijn deze producten inmiddels een begrip. Ze zijn te koop in de winkel van ECOlonie in Frankrijk, maar je kunt ze ook hier, in onze eigentijdse webwinkel bestellen.

ECOlonie

ECOlonie is een ecologische woon- en werkgemeenschap in de Vogezen in Frankrijk.
Naast de biologische kruidentuin is er een grote biologische groentetuin, geitenboerderij, kaasmakerij en kunstatelier. Je kunt er verblijven als gast in de hotellerie, op de camping en in een gîte (vakantiehuis). 
Klik hier voor meer informatie »

De Kruiden

In de kruidentuin van ECOlonie worden met de grootst mogelijke liefde en zorg ruim 120 soorten kruiden geteeld. De verse en/of gedroogde kruiden worden onder andere gebruikt bij de bereiding van de maaltijden. Verder worden ze verwerkt in diverse soorten kruidenmélanges, zalf, medicinale olie en kruidenazijn en -olie.

Oogst en verwerking

De kruiden worden met de hand geoogst. Vervolgens worden ze onder optimale omstandigheden in de speciale droogruimte gedroogd en handmatig verwerkt en verpakt. Dit wil zeggen dat zij niet met kunstmatig opgewekte warmte of magnetrongolven in aanraking komen. Hierdoor behouden ze volledig hun geneeskrachtige eigenschappen.

Etherische olie

De etherische olie wordt met zorg ingekocht. We kiezen natuurlijk, voor zover dat mogelijk is, voor olie van biologische of wilde kwaliteit. Op ECOlonie krijgt de olie een speciale energetische behandeling waardoor de olie nog krachtiger werkt. De olie wordt gebotteld of verder verwerkt in douchecrèmes, massage-, bad-, voet-, en de kinderoliën. De kleur van de etiketten correspondeert met de energie en het karakter van de etherische olie.

Cursussen en workshops

Wil je meer weten en leren over het verwerken van kruiden? Volg dan één van de kruidencursussen op ECOlonie. Klik hier voor meer informatie »

Eigentijds EcoZeN Netwerk

De Eigentijdse Winkel maakt deel uit van het Eigentijds EcoZeN Netwerk Het netwerk wordt gevormd door meer dan 30.000 bewust levende, creatieve mensen. Zij willen daadwerkelijk inhoud geven aan begrippen als ecologie, duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid, verbondenheid, spiritualiteit, authenticiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij willen deze levensthema’s in hun dynamische samenhang zien en (be)leven.

Kijk ook eens op de andere websites van het Eigentijds EcoZeN Netwerk: