06/11/2010

"Wie door kwade sappen hartpijn, maagklachten of buikpijn heeft, verwarme bergkristal in de zon en schenke water over de warme steen. Dan legge hij deze steen een klein uur in het water, neme hem er weer uit en drinke het water regelmatig, zo zal het hem in hart, maag en buik beter gaan."
Hildegard von Bingen

Beregkristal kan water verlevendigen, de smaak verbeteren en de houdbaarheid verlengen.

Bij oogproblemen kunnen de ogen gespoeld worden met kristalwater, het heeft een verkoelend effect op de aangedane delen.

Kristalwater wordt vaak toegepast in reinigingskuren, thee zou beter smaken als het gezet is met kristalwater en ook bloemen en planten schijnen het beter te doen als ze kiristalwater krijgen.

Kristalwater maken

Neem een schone glazen kan of fles met een inhoud van ca. 1 liter. Leg een schoon enkelpuntig kristal op de bodem en vul bij met water. Zet de kan of fles op een rustige mooie plek op een neutrale ondergrond (eventueel op een vel wit papier). Laat dit gedurende 24 uur staan. Schenk water over in een gebruikskan maar laat een bodem water staan tot 1 cm boven het kristal. Vul het opnieuw aan met vers water en laat weer 24 uur staan. Reinig na 2 weken de kan en het kristal.