28/09/2015

Hoe vaak gebeurt het je niet. Je hebt allerlei plannen gemaakt voor het weekend maar komt er op vrijdag avond achter hoe moe je bent na een hele week werken. Ook doordeweeks zou je de avonden wel wat actiever willen gebruiken maar lukt het je niet je - goede sport en niet meer snoepen- voornemens te houden.

Zonder je zelf nou te straffen, te dwingen tot iets leuks, of alsnog te gaan trainen voor die marathon is er ook een andere methode om jezelf op elk gewenst moment van de dag weer actiever, vrijer en gezonder te doen laten voelen; zelfmassage.

Leren Masseren.

In Azië weten ze het wel. Iedereen, volwassenen en kinderen zie je elkaar en zichzelf masseren tijdens een metrorit, een wandeling door het park, een vliegtuigreis en ook tijdens het werk.

In onze westerse wereld worden de meeste van ons niet opgevoed met het concept van massage. Natuurlijk. We kennen het woord, en instinctief kennen we ook de handeling maar velen van ons geven ons er pas aan over op een behandeltafel in de sauna of tijdens onze verliefde momenten met onze partners. Veel mensen kennen ook wel de helende en ontspannende kracht van massage maar voor weinigen is deze vorm van aanraking de weldaad in het leven die het zou kunnen zijn. Het is een gewoonte die er domweg niet ingeslepen is of die als te tijdrovend wordt gezien. En dat is jammer; want niet alleen zal je algehele functioneren verbeteren door (zelf) massage en zal je lichaam zijn eigen evenwicht sneller kunnen herstellen en de doorbloeding stimuleren. Ook is massage de kans om dichter bij jezelf en de ander te komen. Liefde stroomt door aanraking; vertrouwen groeit door aanraking. Begrip groeit door aanraking. Zelfvertrouwen en geloof in je eigen kunnen groeien door aanraking.

Massage is al zo oud als de mensheid. Het is een manier van contact maken met jezelf en met anderen. Ook al zijn de meeste van ons de uitgebreidere massage handelingen ontwent toch zullen we nog steeds over onze pijnlijke ledematen wrijven als ze zeer doen. Instinctief weten we wat ons lichaam en onze ziel nodig hebben en kunnen we dit vertalen naar een beweging van onze handen over ons lichaam. Zelfmassage dus; simpel en eenvoudig te leren en een van de liefste en gezondste cadeautjes aan jezelf. Nog gezonder en doeltreffender als je daarbij tegelijkertijd gebruik maakt van de principes van de aromatherapie…….

De aromatherapie leert ons welke plant of bloem te gebruiken is voor welke stemming of kwaal en welke hemelse ‘ziel van de plant’ je kunt gebruiken afhankelijk van het doel van je massage. Met het inhaleren van de geur geven je hersens nieuwe signalen af naar je emotionele en fysieke lichaam. Zo wordt je blijer van een blije geur, en rustiger van een ontstresser. Gecombineerd met aanraking zorgen de oliën niet alleen goed voor je lichaam, ze kunnen ook sneller en dieper hun werk doen door gebruik te maken van massage. Het effect is heilzamer voor je lichaam maar ook een prachtig geurenspel voor de geest.

Bij Oikos specialiseren wij ons in aroma en kruidengeneeskunst. Door ervaring en kennis hebben wij voor jou de lekkerste geuren gecombineerd met verzachtende massageoliën zodat je naar hartelust kunt experimenteren. Kies de geur die je aanspreekt en begin bijvoorbeeld eens met het masseren van je handen en/of voeten. Makkelijk uitvoerbaar, zonder een massagetafel nodig te hebben en toch vanwege de aanwezige drukpunten in handen en voeten een boost voor je hele lichaam. Wat zachte kneepjes hier een daar. Laat je leiden door je intuïtie. Je kunt echt weinig fout doen!

Blijf oefenen zodat je vertrouwen toeneemt en je wellicht gaat toewerken naar een algehele massage; misschien zelfs van de ander. Zo wordt een geurend experiment langzaam tot een gewoonte.

En die weekenden? Kies ervoor om die ontspannen te beginnen en te eindigen; je eigen helende aanraking.

Bonne humeur

Een massagebonbon leent zich heel goed voor een massage zonder knoeien en lekkende flesjes. Bijvoorbeeld de nieuwe (hand- en voet)massage bonbon: “Bonne humeur”.

De heerlijke opwekkende geur van sinaasappelolie gecombineerd met een verwennerij voor je lichaam. Even masseren met deze bonbon en je bemerkt meteen een verandering in je gemoedstoestand; sinaasappel maakt vrolijk! Perfect voor het verhelpen van moeheid of stress gedurende de dag. Je handen blij, en jij blij.

Verzekerd van een Bonne humeur!

Noot: Pas op, gebruik voor eigen risico – werkt verslavend.