Berkenbladthee brengt het hele organisme weer in beweging, stimuleert, laat doorstromen en zuivert; het maakt weer soepel en buigzaam. Thee van de bladeren heeft zoals gezegd een zuiverende werking en is vocht- en urineafdrijvend, zowel door de nieren als door de huid, ook wel “derde nier” genoemd, en stimuleert de klieren in darmkanaal en luchtwegen.

De zuiverende werking wordt nog versterkt door de zweet opwekkende of zweetdrijvende werking.

Bij chronische nieraandoeningen die oedeem, reuma en jicht tot gevolg hebben, kan het verlichting geven, evenals bij blaas- en nierstoornissen/ ontstekingen. Ook bij ischias en hoge bloeddruk kan men thee van berkenblad gebruiken.

Het kan behulpzaam zijn bij huidklachten, met name wanneer die het gevolg zijn van het opkroppen van emoties. Bij droog eczeem en psoriasis wordt de lever- en galwerking gestimuleerd. Hierdoor worden de emoties losgemaakt. Bij suikerziekte en aderverkalking heeft het een gunstige invloed, omdat de pancreas wordt aangezet en afzetting van cholesterol in de bloedvaten wordt opgelost.

Gebruiksaanwijzing: Een overvolle theelepel kruid met 0,25 l. kokend water overgieten en kort trekken. Niet langdurig gebruiken!

Inhoud: 25 gram

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 3,25
Aantal: Bestellen

Verwachte levertijd

onbekend

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar