29/09/2015


Er was eens.....een schitterend land waar alle mensen, groot en klein, liefdevol met elkaar en de natuur samenleefden. In dit schitterende land groeiden prachtige bomen, waarin de heldere zang van vogels weerklonk. Ook bloeiden er reusachtige bloemen, in alle kleuren van de regenboog, die een hemelse geur verspreidden die een weldaad was voor lichaam en ziel. Bontgekleurde vlinders en insecten dartelden vrolijk van bloem tot bloem. De engelen en deva’s deden samen met de mensen het werk in deze grote tuin, die wij nu het paradijs noemen. Baby’s lagen tevreden te slapen en te spelen in het hart van de majestueuze, geurende bloemen, zachtjes gewiegd door de wind die door het struikgewas speelde en samen met de vogels voor een prachtig concert zorgde. De mensen leefden gelukkig met elkaar en genoten van de prachtige tuin en het land. 
Maar het was niet alleen maar spelen en luieren in de zon oh nee.....!
Er moest hard gewerkt worden om dit paradijs met al zijn schoonheid in stand te houden. Gelukkig vond niemand dat erg, iedereen had plezier in het werk dat gedaan moest worden en zo leefde iedereen nog lang en gelukkig in het land van Geuren en Kleuren.
Maar ..... dit is gelukkig niet het eind van dit verhaal, want......

Er zijn nog steeds plaatsen op aarde waar een stukje van dit land voortleeft......
Eén van deze plaatsen is “Ecolonie”, een woon-werkgemeenschap, gelegen in het prachtige natuurgebied van de Franse Vogezen, daar waar nog ontelbare bronnen omhoog borrelen. In de weelderige ecologische tuinen waar groenten, kruiden en medicinale planten in overvloed groeien en bloeien, waan je je weer in dat prachtige land van weleer....het land van Geuren en Kleuren. Er wordt hard gewerkt om dit stukje paradijs te laten groeien, zodat steeds meer mensen er een kijkje kunnen komen nemen. Steeds grotere aantallen bezoekers, waaronder veel jongeren, komen om er, om diverse redenen, een tijdje te verblijven of mee te werken.

Op Ecolonie worden alle groenten en bloemen met de grootst mogelijke liefde gekweekt en verzorgd, vervolgens worden zij met de hand geoogst en verwerkt. De bloemen en kruiden worden in een speciale droogruimte gedroogd, waarna zij verwerkt worden in heerlijke kruidentheemengsels en oliën. Er worden heerlijk geurende massage- en badoliën gemaakt, niet alleen voor grote mensen, maar wat zo bijzonder is, juist ook voor baby’s en kinderen. Doordat hun werking gebaseerd is op de principes van de aromatherapie hebben zij een genezende werking op lichaam, ziel en geest. Tegenwoordig zijn de bloemen niet meer zo groot dat er baby’s in kunnen slapen, maar door onze kinderen te omhullen met de geuren en kleuren van die bloemen, kunnen zij de herinnering aan dat land in hun verdere leven met zich meedragen.
Het is bewezen dat baby’s lang voor de geboorte geuren kunnen onderscheiden en dat zij de geuren herkennen die hun moeder tijdens de zwangerschap gebruikte. Door je baby te omringen met de juiste geuren en kleuren wordt het geboortetrauma afgezwakt. In het koninkrijk van geuren en kleuren leeft een koninklijk paar, genaamd Jasmijn en Roos, Jasmijn de koning en Roos de koningin. Zij zijn bijzonder geschikt om voor moeder en kind te zorgen, want beide trekken zij engelen aan. En wie zou er beter voor moeder en kind kunnen zorgen?


Marya Schouten